Mijn werk gaat over mensen, rituelen en andere culturen, met name die in Azië. Mijn vader is geboren in Malang, toen nog Nederlands Indië, nu Indonesië.

Mijn eerste reis naar Indonesië veranderde mijn leven, het licht de kleuren en….de herkenning.
Mijn werk werd hier direct door beïnvloed, licht en kleur veranderden, godsdienstige rituelen en Oosterse landschappen werden onderwerp van mijn werken.

Mijn werk bestaat vaak uit series over een onderwerp en is daardoor ook verhalend. Verschillende series zijn ontstaan in Indonesie: zoals “Ceremonie bij Wayan“ en “De tuin van Air Saneh”, studies van het veranderende licht in een tuin met waterlelievijver. 

Waterlelies aquarel

Rituele offergaven en tempelceremonies van Bali maar later ook de iets meer verborgen rituelen op Java zijn ook onderwerp geweest van veel van mijn werk.

Een traditionele Javaanse bruiloft, is officieel moslim, maar de ceremonie is bevat ook veel Hindu rituelen, deze Hindu elementen zijn op Java nog steeds te vinden omdat Java vroeger ook Hindu was.

De dienaar, gemengde techniek op doek

Mijn belangstelling voor de Hindu verhalen brachten mij naar India. In India heb ik een aantal jaren een paar maanden gewoond en gewerkt.

De Drager van de Lotus, pigment op papier

In India heb ik veel portretten gemaakt, o.a. van mijn vriendin Sunita en een serie werken naar aanleiding van de grotschilderingen van Ajanta over het leven van Buddha.

Geinspireerd door de schilderingen in de grotten van Ajanta ging ik losse pigmenten gebruiken in mijn werk.

Sunita, pigment op papier

Ook in Laos en Cambodja heb ik gewerkt, dit heeft bijvoorbeeld geresulteerd in een serie over de tempels van Angkor en project en expositie De Ruimte met  een installatie geinspireerd op de tempels van het rijk van Angkor.

Schilderijen bestaan vaak uit veel lagen die over elkaar zijn geschilderd en zijn dus letterlijk en figuurlijk gelaagd, vaak schilder ik iets weg dat ik te kwetsbaar of intiem vind. 

De schat van de Toradja, aquarel

Ik gebruik uiteenlopende technieken; tekenen, schilderen, collages, werken op en met hout.

Collages en assemblages en houten objecten.
Het combineren van materialen en technieken vind ik interessant en mijn materiaalgebruik breidt zich nog steeds uit.

 3 luik “Lost Paradise” materiaal: hout, papier, stenen, vlinderpoppen en bladgoud.
Relief, hout, veren  ”Ben ik een kleur”
Ingelegd houten amulet “war is over”